Táplálkozás

 

“Mond meg, mit eszel, s megmondom ki vagy.”

 

Helyes táplálkozás

 

Brillat-Savarin örök életű mondása napjainkban még helytállóbb, mint valaha.

 

Rohanó világunkban az étkezés leminősült a “kapjunk be valamit” szintre, és ez nem igazán szolgálja az egészségünket. A túlhajszoltság és számítógépes kütyük korában, egyre többen kényszerülnek passzív munkavégzésre, életmódra. Ennek következtében a bélrendszer működése lelassul, így az elfogyasztott táplálék sokáig és sokszor félig emésztetlen formában a tápcsatornában marad, ami komoly betegségek és sokszor egymásra épülő betegség sorozat forrása lehet. Az immunitásunk nagymértékben függ az elfogyasztott táplálék minőségétől, mennyiségétől, a ráfordított időtől, a látványról nem is beszélve, hogy a lelkünk is táplálva legyen.

 

A sokszor keveset és változatosság elve a távol keleti étkezés alapja. Egy ázsiai emberről nehezen mondható meg a kora. Nem ritka közöttük a 100. életévüket betöltöttek száma sem. A túlsúly körükben ismeretlen jelenségnek számít. A rugalmas izmokról, laza ízületekről és a hosszútávú friss mentális állapotról sokat lehetne beszélni, de erre itt most nem térünk ki.

 

 

Tudatos táplálkozás…tudatos táplálkozás

 

Jó szokás szerint, az épp aktuális villámtűzként terjedő slágerdiétákkal, a “gyorsan, sokat adjunk le” elmélettel, többet ártunk szervezetünknek, mint azt valaha is gondolnánk. A testünk tudja mi jó neki és ezt tudtunkra is adja. De szeretjük-e magunkat annyira, hogy figyelünk a jelzésekre?

Mivel nem csak magunkért, de a következő generáció egészségért is felelősek vagyunk, magunkon keresztül, sokkal nagyobb hangsúlyt kell kapnia a tudatos táplálkozásnak. Mivel táplálékaink többsége tápértékben egyre szegényebb, és ez alól a saját termesztésűek sem kivételek, nem elég a mit, mivel, mikor, mennyit eszünk elv, szükségszerűvé vált étkezéseinket tápértékben magasan koncentrált táplálékforrásokkal kiegészíteni.

 

Sejt szintű regeneráció, rugalmasság, frissesség, fiatalság…

 

Rendszeres mozgás mellett, 40 éves korunkig viszonylag egyszerű, selymes módszerekkel megoldhatjuk, hogy táplálkozásainkat felturbózzuk némi plusz energiával és a távol-keletiekhez hasonlóan testi, szellemi életerőnket még hosszan fenntarthassuk. Ehhez nem kell más, mint étkezéseinken és gondolatainkon  keresztül lerakjuk egy élhetőbb élet alapjait.

 

 

Japán étkezés

 

 

 

Lentebb található termékeinkkel ehhez nyújtunk segítséget.

Szabad út.

 

 

Google Analytics-et használunk…

...ha elfogadod köszönjük! Ha elutasítod, megértjük, így továbbra is látogatható az oldalunk anélkül, hogy mérnénk.