Család

 

 

Az ember társas lény.

 

Család

 

Szükségünk van egymásra, a valakihez vagy valahová tartozásra. Ez ad energiát, hogy napról-napra képesek legyünk folytatni az életet. Bár a mai társadalmi létben sokan élnek egyedül (szinglik) és kényszerülnek egyedüllétre, amiben akár jól is érezhetik magukat, viszont idővel éreznek valamit, amit nem könnyű szavakkal kifejezni. Ez egyfajta mágneses vonzódás, ahol:

 

  • megoszthatják gondolataikat és meghallgatják,
  • szeretik és szerethet,
  • odafigyelnek rá és értékelik,
  • emberként bánnak vele és megértik,
  • boldog és boldoggá tehet mást,
  • biztonságban érezheti magát és biztonságot adhat,

 

A modern, súrlódásokkal teli társadalmi léttel együtt jár, hogy esetenként irritálnak az emberek és örülsz mikor egyedül lehetsz. Az embernek szüksége van pihentető elmélyülésekre, mikor csak magával foglalkozhat, de bizonyos idő elteltével érezzük a hívó szót és hiányozni kezdenek a számunkra legfontosabb személyek és örülünk, ha legalább egy embert látunk sétálni az utcán. Az a szabadságérzet, ami csak a te döntéseden múlik, hogy a társadalom  nyüzsgésétől bármikor visszavonulhatsz a fészekbe, majd feltöltődve újra csatlakozhatsz,  ad egy nyugalmat.

A legszigorúbb fegyintézetekben, melyek komoly pszichológiai alapokon működnek, nem véletlen, hogy a legkezelhetetlenebb fogvatartottat magánzárkával törik meg. A buddhista kolostorokban az önként vállalt belső fejlődéshez alkalmazzák az elvonulási szertartásokat, ami a probléma vagy fejlődés mértékének szintjétől függően akár több hónapon-,  több éven keresztül is eltarthat. Az egyedüllét nem lételeme, hanem fejlesztése az emberi elmének, személyiségnek, miután egy magasabb szinten szomjazza a társak jelenlétét, hogy produktív elemként működhessen tovább és legjobb tudásával fejlessze azt a társadalmat, melybe született.

 

Sokféle család létezik.Összetartás.

Van, aki egy:

  • csoportban,
  • társadalmi rétegben,
  • egyéb közösségekben,
  • baráti társaságokban

találja meg azokat az értékeket, ami a családot jelenti számára.

 

A legnagyobb értéket és a legelmélyültebb kapcsolatokat, a legbelső családi kör adja, ami miértünk jött létre és amit magunk hoztunk létre. A családot az teszi csodálatossá, miközben egy személyben lehetünk gyermekek, szülők, férj, feleség és szeretők, folyamatosan keressük önmagunkat a világban, ami a legfelelősségteljesebb feladata egy ember életének. Ez a körülöttünk élő kis ökoszisztéma a legelső tükrünk önmagunkról. Indikátorként jelezi változásainkat, amit néha igen furcsán ad tudtunkra, de ennek ellenére nincs egyetlen közeg sem, ami őszintébben tudná kifejezni fejlődésünk irányát, szintjét.

 

Egyéni egészség és egészséges család összefüggése

 

A család egészsége és életenergiája nagymértékben függ az egyén egészségétől és fordítva. Ki, milyen családból érkezik nem feltétele egy saját boldog családnak.

Feca, Marci

Ahogy magunk vagyunk felelősek a saját egészségünkért, úgy a saját boldogságunkért is. A sémák, melyek már nem építő jelleggel támogatják életünket, megtörhetők (erre a könyvesboltok több szakirodalmat ajánlanak, szerk.). Sokszor évtizedekkel később jövünk rá, hogy mi mindenért lehetünk hálásak és mit köszönhetünk, ha egy nehéz családi háttérből megerősödve, később könnyűszerrel oldunk meg élethelyzeteket.

Ha egy családban mindenki egyformán tesz, elsősorban a saját egészségért és boldogságáért, az összeadódik, ami az egész család állapotára kihat.

A kölcsönös odafigyelés, a generációkon keresztül, összhangban működő egészséges család alapja.

 

Az életmódváltás, ennek megfelelően kötelességtudatból fakadó egyéni törekvés.

 

Kazincziné Batta Mónika és Kazinczi Ferenc

Lentebb tapasztalatunkon alapuló gondolatainkkal és a számunkra évek óta bizonyított és alkalmazott termékeinkkel kívánunk segítségedre lenni.

 

Szabad út.

Google Analytics-et használunk…

...ha elfogadod köszönjük! Ha elutasítod, megértjük, így továbbra is látogatható az oldalunk anélkül, hogy mérnénk.