Életmód

 

 

Megtalálni saját belső egyensúlyunk, harmóniánk…

 

Életenergiánk nélkülözhetetlen része.

Életmód

 

Sokszor, sok helyről halljuk a “Változtass az életmódodon!” felszólítást, és épp ennek a gyakoriságnak köszönhető, hogy egyre kevesebben veszik komolyan. Pedig, ha tudnák, miközben hajlamosak beleragadni önrontó helyzetekbe, melyek lehúzó erejéből nehezen képesek szabadulni (mert nem látják vagy nem akarják látni) és félnek változtatni, mennyi csodálatos pillanattól, megélt életeseménytől vonják el magukat. Félelmük forrása lehet az ismeretlentől való félelem, hogy ha változtatnak rosszabbra fordulhat az életük, ezért inkább maradnak egy – bár nem kényelmes de – megszokott  állapotban, ami hosszútávon biztos egészség károsodásokhoz vezet. Legyen az mentális-, fizikális állapotromlás, minél tovább maradnak benne, az idő előrehaladtával egyre nehezebb a változás. És sokszor ez az, amit nem hajlandóak bevállalni, hogy helyettük senki sem fogja megoldani az adott problémát.

Valóban, minden változás fájdalommal jár és ez alól az életmódváltás sem kivétel. A testünk és elménk bizonyos “komfortzónából” történő kilépése időigényes és eleinte kényelmetlen. Ha felismerjük,  hogy egészségi állapotunkat (bárhol is tartson) az eddigi életvitelünknek köszönhetjük és ha még nem is érezzük különösebben romboló hatását, a felszín alatt, mint az alvó vulkán ott rejtőzik egy komoly betegség forrása és tudjuk, sőt, valahol mélyen a zsigereinkben érezzük, hogy változtatnunk kellene, de hogyan.

 

Hogyan változtassak az életmódomon?

 

Az életmódváltásban ki lehet hiteles? Az orvos, életmód-tanácsadó, esetleg pszichológus, aki a rendelés után válságos családi helyzete miatt láncdohányosként egymásután szívja a cigarettát, a barát, aki csődközelinek éli meg az életét, ezért folyamatosan az ital után nyúl esetleg nyakra-főre új kapcsolatokba kezd, az ügyeletes “Guru”, aki dicséretes módon temérdek könyvet olvas a témában, de mintha leckét mondana fel úgy ad tanácsokat,  mert közben maga nem éli azt, vagy, aki a tudatosságot valójában megéli, azt mindennapjai ritmusává igyekszik tenni és folyamatosan épülve, vállalva a hibázás lehetőségét, valóban megéli az élet mélységeit-magasságait, tapasztalásait?

A legjobb, ha meghallgatsz minden felfelé mutató, építő jó tanácsot és azt átgondolva, saját életedbe oda helyezed ahová való. Ha támogat fogadd el, ha rombol vagy épp nincs hasznodra engedd el. Tegyél így ezzel az oldallal is!

Mindig hallgass a legbelsőbb érzéseidre!

Amit csak egy kicsit is próbálsz megmagyarázni az az egó játéka és nem feltétlenül épít. Minden ember – mint az új lenyomat – más. Ezért van az, ami másoknak jó az neked nem biztos és fordítva. Alakítsd a saját arculatodra életed, de ne feledd, hogy a kezdeti változás fájdalommal járhat, ami nem a rossz irányt jelenti! Hogy ezt megtudd különböztetni, ebben segít a belső megérzés, amit érdemes különböző úton-módon fejleszteni.   

 

Az életmód 3 alappilléreHegymászókötél

 

Az Élet oldalon taglalt 3 alapérték:

  1. Mozgás
  2. Táplálkozás
  3. Gondolkodás

ápolásának összefonódásából erős “mászókötelet” sodorhatsz az élet csúcsai közti sikeres mászáshoz. A hegymászókötél minden olyan esetben alkalmazható, ahol biztosítani kell az emberi életet, legyen az barlang vagy hegyi túra, kalandpark, csúcshódítás és ha szükséges a kocsink elhúzásához egyfajta mentési akció kellék. A legjobb alapanyagokból, extrém körülményekre lett tervezve, de egy mászáshoz, a kötél és több eszköz mellett szükség van a legfontosabbra. Rád! Aktív részvételed nélkül nehezen lehetne bármin változtatni.

 

Fokozatos változás 

 

Csak akkor kezdj a hegymászásba, ha belső indíttatást érzel rá. Mikor elhatároztad, első lépésként, tervezel. Még nem az Everest meghódítását tervezed, de már benne van az is. Előbb egy kisebb feladatot tűzöl ki magad elé. Megmászol egy kisebb dombot, rendszeresen túrázol, befizetsz túracsoportokba. Aztán jöhetnek a nagyobb álmok. Eljársz mászófalon edzeni, ami biztonságos és segít a tériszony legyőzésében, közben megismerkedsz hasonló gondolkodású emberekkel, végül együtt mentek a nagyobb tudást és fizikai állapotot igénylő meredekebb csúcsokra. Mikor az életmódodon szeretnél változtatni, kezdeti lépésként egyáltalán elhatározod, hogy változtatni szeretnél. Az életmód nem egy fogyókúra! A nevében is benne van a hosszútávú gondolkodás, életre szóló életforma. Ezért fontos, hogy a saját ízlésedre  legyen szabva, amit egész életeden át szeretsz és ehhez igazítasz mindent. 

Alapok lerakása. Sziklaszilárd az elhatározásod, meghatároztad az utat, már csak el kell kezdened. A legtöbben itt buknak el. Az elején említett kezdeti fájdalmak ezen a ponton jelentkeznek, ha túl jutsz rajta, jöhet a következő lépés.

Építkezés. Amikor életed szerves részévé válik életednek az “új” – ami már nem is annyira új, sokkal inkább mindig vágyott – életmódod. Arról ismered fel, hogy sokkal energikusabbá válsz. A mindennapi feladatok nem fejfájással teli gondot jelentenek, hanem kihívást, a nap végén nem izom és ízületi fájdalmakkal terhelt fáradságot érzel, hanem tettvágyat, a levertséget, életöröm váltja fel és sorolhatnánk.

ÉLNI

Mikor a saját életedet éled, megérzed. Bár lehet gyorsabban fognak röpülni az évek, de boldogan, hasznos tartalommal telten, megélve és ez nem mindegy. Egyszerűen boldognak lenni.

 

Kazincziné Batta Mónika és Kazinczi FerencLentebb, saját Életmódprogramod kialakításához kívánunk tapasztalatainkon alapuló termékeinkkel segíteni.

Szabad út.

Google Analytics-et használunk…

...ha elfogadod köszönjük! Ha elutasítod, megértjük, így továbbra is látogatható az oldalunk anélkül, hogy mérnénk.